LIV Verloskundigen

Inschrijving en vervolgcontroles

De zwangerschapsduur wordt berekend aan de hand van de eerste dag van je laatste menstruatie. Vanaf die dag rekenen we veertig weken verder om je uitgerekende datum te bepalen. Het is daarom handig die datum te weten als je ons belt voor de eerste afspraak.

- Aanmelden - Inschrijven
- Vervolgcontroles - Extra onderzoek
- Wijzigingen - Ongerust
- 3 Verloskundigen

Aanmelden

Zodra je weet dat je zwanger bent mag je ons al bellen om een afspraak te maken. Wij zullen dan in overleg met jou een geschikt moment kiezen voor de inschrijving.

Inschrijven

De inschrijving vindt plaats rond de 8 weken. Deze eerste afspraak duurt ca. 45 minuten. Dit gesprek is vooral bedoeld als een kennismakingsgesprek. Daarnaast kijken we met de echo of het hartje van jullie kindje klopt. Als je geen echo wilt is dat natuurlijk prima! Wij noteren je adresgegevens, verzekeringsgegevens, huisarts, medische voorgeschiedenis, eventuele eerdere bevallingen(handig daarvan informatie mee te nemen als je die nog hebt), medicijngebruik en bespreken je wensen t.a.v. de zwangerschap en de bevalling. We meten je bloeddruk en gewicht. Verder geven we informatie over prenataal onderzoek als je dat graag wil (zie prenataal onderzoek) en maken we een afspraak voor een termijnecho bij ons op de praktijk.

Na de controle krijg je formulieren mee waarmee je in het ziekenhuis of bij een afnamelokatie bloed kan prikken. De uitslagen van het bloedonderzoek hoor je de volgende controle. Is er iets bijzonders mee, dan nemen wij uiteraard eerder contact met je op.

Vervolgcontroles

De vervolgcontroles duren 15 minuten; we vragen hoe je zwangerschap verloopt, beantwoorden je vragen, controleren het gewicht, de bloeddruk en de groei aan de hand van een uitwendig onderzoek.
- Tot 24 weken kom je elke 4 weken, daarna elke drie weken.
- Vanaf 30 weken kom je om de week.
- Vanaf 37 weken elke week.

Extra Onderzoek

De zwangerschapscontroles zijn om te controleren of alles normaal en gezond verloopt. Indien wij daaraan twijfelen, zullen wij dit met je bespreken. Afhankelijk van het probleem kunnen we aanvullend onderzoek doen zoals een bloedonderzoek of een echo. Mocht dit nodig zijn dan verwijzen we naar de huisarts of gynaecoloog.

Tot een zwangerschapsduur van 20 weken maken wij iedere controle een echo. Dit doen wij voor jullie, omdat het leuk is het kindje met de echo te zien. Wij verbinden geen medische conclusies aan deze echo's. Indien er vanuit ons gezien een reden is voor echoscopisch onderzoek, dan zal er een afspraak gepland worden op het echospreekuur bij Iris, Jolanda of Sanne, omdat zij naast verloskundige ook echoscopiste zijn.

Wijzigingen

Wanneer er iets in je gegevens verandert, zoals je verzekering, adres of telefoonnummer horen wij dat graag van je.

Ongerust

Als je ongerust bent mag je altijd tijdens het spreekuur langskomen om even naar het hartje van de baby te luisteren. Je mag ons daarvoor altijd bellen: 0105922816.

3 Verloskundigen

Wij werken in deze praktijk met 3 verloskundigen. De bedoeling is dat je ons allen tegenkomt op het spreekuur, zodat je ons kent. Dit is omdat we om de beurt dienst hebben voor spoedgevallen en bevallingen en je dus altijd één van ons zal treffen. Zo kom je bij je bevalling geen vreemd gezicht tegen.