LIV Verloskundigen

Inschrijving en vervolgcontroles

De zwangerschapsduur wordt berekend aan de hand van de eerste dag van je laatste menstruatie. Vanaf die dag rekenen we veertig weken verder om je uitgerekende datum te bepalen. Het is daarom handig die datum te weten als je ons belt voor de eerste afspraak.

- Aanmelden - Inschrijven
- Vervolgcontroles - Extra onderzoek
- Geslachtsbepaling - Wijzigingen
- Ongerust - 4 Verloskundigen

Aanmelden

Zodra je weet dat je zwanger bent mag je ons al bellen om een afspraak te maken. Wij zullen dan in overleg met jou een geschikt moment kiezen voor de inschrijving.

Inschrijven

De inschrijving vindt plaats rond de 8 weken. Deze eerste afspraak duurt ca. 45 minuten. Dit gesprek is vooral bedoeld als een kennismakingsgesprek. Daarnaast kijken we met de echo of het hartje van jullie kindje klopt. Als je geen echo wilt is dat natuurlijk prima! Wij noteren je adresgegevens, verzekeringsgegevens, huisarts, medische voorgeschiedenis, eventuele eerdere bevallingen(handig daarvan informatie mee te nemen als je die nog hebt), medicijngebruik en bespreken je wensen t.a.v. de zwangerschap en de bevalling. We meten je bloeddruk en gewicht. Verder geven we informatie over prenataal onderzoek als je dat graag wil (zie prenataal onderzoek) en maken we een afspraak voor een termijnecho bij ons op de praktijk.

Na de controle krijg je formulieren mee waarmee je in het ziekenhuis of bij een afnamelokatie bloed kan prikken. De uitslagen van het bloedonderzoek hoor je de volgende controle. Is er iets bijzonders mee, dan nemen wij uiteraard eerder contact met je op.

Vervolgcontroles

Na de intake wordt de termijnecho gepland, tussen 10 en 12 weken. Bij deze echo wordt de uitgerekende datum vastgesteld.

Bij 16 weken kom je voor vervolgcontrole. Bij deze controle ontvang je een kopie van het dossier en een zwangerschapsverklaring. Indien gewenst krijg je de verwijzing voor de 20-weken echo.

Gedurende de zwangerschap wordt de tijd tussen de controles steeds korter. Vanaf 24 weken kom je iedere 3 weken op controle, vanaf 31 weken iedere 2 weken en na 37 weken iedere week.

Het is ook mogelijk om centering pregnancy te volgen bij ons. Meer informatie hierover vindt je hier.

Geslachtsbepaling

Wij hebben een samenwerking met een pretechobureau, waar het voor onze cliënten mogelijk is om voor slechts €22,50 een geslachtsbepalende echo te krijgen. Tijdens de intake krijgen jullie hier een waardebon voor.

Extra Onderzoek / Echo's

Tijdens de zwangerschapscontroles houden wij in de gaten of alles normaal en gezond verloopt. Indien wij daaraan twijfelen zullen wij dit bespreekbaar maken. Afhankelijk van het probleem kunnen we dan aanvullend onderzoek inzetten.

Op indicatie maken wij groeiecho's. Naast verloskundige zijn wij ook echoscopiste. Wij kunnen deze echo dan ook zelf uitvoeren.Wijzigingen

Wanneer er iets in je gegevens verandert, zoals je verzekering, adres of telefoonnummer horen wij dat graag van je.

Ongerust

Als je ongerust bent mag je altijd tijdens het spreekuur langskomen om even naar het hartje van de baby te luisteren. Je mag ons daarvoor altijd bellen: 0105922816.

4 Verloskundigen

Wij werken in deze praktijk met 4 verloskundigen. De bedoeling is dat je ons allen tegenkomt op het spreekuur, zodat je ons kent. Dit is omdat we om de beurt dienst hebben voor spoedgevallen en bevallingen en je dus altijd één van ons zal treffen. Zo kom je bij je bevalling geen vreemd gezicht tegen.