LIV Verloskundigen

Wie zijn wij

Wij werken met een klein team. Jullie leren ons kennen en wij jullie ook. Uit onderzoek is gebleken dat dit een positief effect heeft op de manier waarop vrouwen hun bevalling ingaan. En daarmee ook een positief effect op het verloop van de bevalling. Wij zijn er voor jullie, belangrijk vinden wij dat jullie een mooie tijd tegemoet gaan. Je kunt ervoor kiezen om ons allen te leren kennen tijdens de zwangerschap, je mag er ook voor kiezen om de controles bij 1 of 2 vaste verloskundigen te krijgen. Heb je specifieke wensen bespreek ze dan graag met één van ons.

Werkwijze

Wij werken, om de beurt, in diensten van 24 of 48 uur. Tijdens de dienst doen wij bevallingen, kraamvisites en spoedcontroles. Daarnaast werken we afwisselend de spreekuren en kan je ons allemaal tegenkomen bij ons op de praktijk voor de controles, deze zijn volgens afspraak.

Iris, Jolanda, Sanne en Femke zijn ook echoscopistes. Zij voeren dan ook de medische echo's uit (termijnecho/groeiecho's). De 20 weken echo wordt elders gedaan, daartoe zijn wij (nog) niet gespecialiseerd.

Wekelijks hebben we minimaal twee avondspreekuren. Eén daarvan is in Maassluis, de andere in Vlaardingen. De overige spreekuren vinden in de ochtend/middag plaats.

Om de week hebben we een overleg met alle verloskundigen. Hier bespreken we alle nieuwe inschrijvingen en iedereen waarbij bijzonderheden zijn. Op die manier zijn wij allen op de hoogte van wat er speelt in je zwangerschap.

Wekelijks hebben we overleg met de gynaecologen van het Vlietland Ziekenhuis. Hierin bespreken we tevens de nieuwe inschrijvingen en eventuele bijzonderheden. Op deze manier hebben we een korte lijn en nauwe samenwerking met de gynaecologen indien nodig.

Eens per maand hebben we met zowel het Vlietland Ziekenhuis als het Reinier de Graaf Gasthuis een overleg waarin alle verloskundigen uit de regio, gynaecologen en kinderartsen aanwezig zijn.

Hieronder zie je wie wij zijn:

Iris Lensveld, verloskundige/echoscopiste

Ik ben geboren in Schiedam, opgegroeid in Rotterdam! Hier heb ik ook mijn opleiding gevolgd tot verloskundige. Tijdens mijn opleiding heb ik nog enkele jaren in de kraamzorg gewerkt. In 2004 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb in diverse praktijken met allerlei populaties mogen werken. Inmiddels werk ik alweer sinds maart 2006 in Vlaardingen. En vanaf 1 augustus 2008 ook in Maasland en Maassluis. In juni 2009 heb ik de opleiding tot echoscopiste afgerond en ben nu dus officieel verloskundige-echoscopist. Fantastisch om op deze manier mijn vakgebied nog verder te hebben uitgebreid! Naast verloskundige ben ik moeder van 3 prachtige kinderen: Nienke (2011), Julian (2013) en Jurre (2016).

Jolanda Kastelein, verloskundige/echoscopiste

Ik ben geboren in Driebruggen en daar ook opgegroeid. In 2009 ben ik in Maassluis komen samenwonen en inmiddels woon ik nu in Vlaardingen. In juni 2009 heb ik mijn opleiding in Rotterdam afgerond. Hierna heb ik in verschillende praktijken met verschillende populaties gewerkt als waarneemster. Met als laatste in 2010 bij LIV. Daar ben ik gebleven. Ik werk met erg veel plezier! Sinds 2011 heb ik ook mijn echo-diploma behaald en maak ik dus ook echo's in de praktijk.

Inmiddels ben ik ook moeder van Saar (2012), Guus (2013) en Roos (2017) en probeer ik het moederschap zo goed mogelijk te combineren met de praktijk. Tot nu toe vind ik de combinatie heerlijk!

Sanne Somers-Vermaas, verloskundige/echoscopiste

Ik ben geboren en opgegroeid in Etten-Leur. De opleiding tot verloskundige heb ik in Rotterdam gevolgd. In die tijd ben ik daar komen wonen. In februari 2012 ben ik gestart als verloskundige bij LIV. Het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd geeft mij veel voldoening. Ik vind het bijzonder om veel verschillende mensen te ontmoeten en te mogen begeleiden in een bijzondere periode van hun leven. Het maken van echo's is daarbij niet meer weg te denken en daarom heb ook ik de opleiding tot echoscopiste gevolgd.
De samenwerking in een kleinschalig team, met collega's met dezelfde visie, zorgt ervoor dat ik hier met veel plezier werk. Ik ben moeder van Job (2015) en Ben (2018). Ik vind het een hele ervaring om het ook zelf allemaal een keer mee te hebben mogen maken. Ik geniet van het moederschap en de combinatie met het begeleiden van andere (aanstaande) moeders.

Femke van Winden, waarnemend verloskundige/echoscopiste

Mijn naam is Femke van Winden en ik kom uit Ouderhoorn. Ik ben in 2015 in Rotterdam afgestudeerd als verloskundige. Het begeleiden van vrouwen en hun partners rondom de zwangerschap is een geweldig beroep en ik heb dan ook veel zin om jullie te ontmoeten. Het kleine, persoonlijke team van LIV past goed bij mij en ik voelde mij hier direct thuis. Dit gevoel hoop ik aan een ieder van jullie door te kunnen geven, zodat wij jullie op een prettige manier kunnen begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven. Tot ziens in de praktijk.

Francis Keijzer, waarnemend verloskundige

Lieve (aanstaande) mama’s en papa’s, Ik ga het team van Liv Verloskundigen versterken en daarom wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Francis Keijzer, geboren in Delft en opgegroeid in De Lier. Vanaf kleins af aan wilde ik dolgraag verloskundige worden en ik ben nog altijd onwijs blij deze keuze gemaakt te hebben. Ik vind het bijzonder ouders te mogen begeleiden bij het meest bijzondere moment in hun leven. Mijn uitdaging is keer op keer jullie wensen en behoeftes duidelijk te krijgen en mijn zorg hierop aan te passen. Ik wil jullie een positieve ervaring bezorgen en zorgen dat jullie trots kunnen zijn. Ik ga met heel veel plezier aan het werk in deze praktijk en hoop jullie snel te ontmoeten. Tot snel! Liefs Francis

Rianne Boots, praktijkassistente

Hoi, ik ben Rianne, moeder van 3 kinderen en werk sinds 2015 met veel plezier bij LIV als praktijkassistente.

Ingrid van Leeuwen, praktijkassistente

Ik ben Ingrid van Leeuwen en sinds 1984 getrouwd met Ton. Wij hebben 3 zoons: Dominic (1989), Jeffrey (1991) en Mike (1996). Sinds 1 juli 2019 ben ik parttime werkzaam als praktijkassistente bij LIV. Een hele mooie nieuwe uitdaging.