LIV Verloskundigen

Anticonceptie

Je kunt bij ons ook terecht voor anticonceptie. Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden van anticonceptie. Daarnaast kunnen wij anticonceptie voorschrijven en eventueel plaatsen.

Spiraal

Er zijn twee type spiralen. Het hormoonhoudend spiraal (Mirena of Kyleena) en het koperspiraal (T-Safe of Ballerine). Beide spiralen zorgen ervoor dat een bevruchte eicel niet kan innestelen. Voor meer informatie of bij keuzehulp tussen de spiralen kun je kijken op de volgende website:
https://spiraalplaatsen.nl/

Indien je een spiraal wilt laten plaatsen kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen je voorlichten, eventueel een recept voorschrijven en de afspraak maken voor de plaatsing.

De plaatsing

Een spiraal kan rond 10 weken na de bevalling geplaatst worden. Indien je nog nooit bevallen bent dan brengen we de spiraal het liefst tussen dag 2 en 6 van je menstruatie in. Dit omdat je baarmoedermond dan een stukje open staat en dit de plaatsing makkelijker maakt.
Na het plaatsen zullen wij direct met de echo controleren op de spiraal goed is geplaatst.
Bij een koper spiraal is het advies om dit na 6 weken nogmaals te laten checken met een echo. Hier kan een aparte afspraak voor gemaakt worden.
De plaatsing vindt plaats bij ons op de praktijk in Maassluis.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden de plaatsing. Indien dit niet zo is kan je de plaatsingskosten direct per pin of contant aan ons betalen. Check voordat je een afspraak maakt dus bij je zorgverzekeraar waarvoor je verzekerd bent.

Tarieven

Adviesgesprek anticonceptie buiten regulier controle €35,00
Plaatsen spiraal €64,66
Controle echo spiraal €40,00
Verwijderen spiraal €40,00

Wij zette alle type spiralen, zowel bij vrouwen die al kinderen hebben als bij vrouwen die dat niet hebben.