LIV Verloskundigen

Coaching

In onze praktijk wordt de tijd genomen voor een goed gesprek mocht jij het nodig hebben. Soms is een goed gesprek met ons voldoende maar soms ook niet. Uit ervaring weten we dat de behoefte aan coaching groot is bij heel veel zwangere vrouwen. De redenen zijn per vrouw en per zwangerschap heel verschillend. Het krijgen van het eerste kind bijvoorbeeld, voor de ene vrouw spannend voor de andere ronduit beangstigend. Of het krijgen van een tweede kind na een vervelende eerdere bevalling. Ook gebeurt het dat de reden van de behoefte aan coaching buiten de zwangerschap ligt maar wel van invloed is op hoe je de zwangerschap beleeft. Zo kan het zijn dat je een hele moeilijke tijd hebt doorgemaakt of dat je er midden inzit. Ondanks dat vrouwen in staat zijn om veel aan te kunnen en hun weg te vinden kunnen er momenten zijn waarin je het gevoel hebt dat er te veel op je afkomt. Een beetje hulp kan daarin het verschil maken, weten wij uit ervaring. We adviseren je dan een coach met een verloskundige achtergrond te raadplegen.

Je kunt in onze praktijk bij Eliane Coutinho terecht voor coaching in de breedste zin van het woord. Of dit nu gaat om een coachende zwangerschapscursus, privé coaching of een coachend werkboek. Haar coaching onderneming heet MEA. Dit staat voor Mezelf en Anderen. Zij stelt zich aan jullie voor!

Meacoaching


Eliane Coutinho; verloskundige en coach

Mijn naam is Eliane Coutinho. Ik ben een ervaren verloskundige en coach. Als verloskundige weet ik dat de samenwerking tussen lichaam en geest en de balans daarvan heel goed zichtbaar is in een zwangerschap. De ervaring leerde mij dat vrouwen bezig zijn met lichamelijke zaken, medische zaken en materiele zaken. Ik miste hierin iets essentieels, het mentale deel. Dit deel is naar mijn idee superbelangrijk voor hoe een vrouw haar zwangerschap en bevalling beleeft maar ook hoe zij start aan het moederschap. Ik ben mij daarin theoretisch gaan verdiepen en daarnaast heb ik vele diepgaande gesprekken gevoerd met vrouwen en met zorgverleners die bij hen betrokken waren. Vooral door de gesprekken met vrouwen heb ik ontzettend veel mogen leren. Ik kan rustig zeggen dat zij mij wijs hebben gemaakt. Met deze verkregen wijsheid besloot ik echt iets te doen. Ik volgde een coaching opleiding en ben mij actief in gaan zetten om het mentale deel van een zwangerschap onder de aandacht te brengen bij en met de vrouw en de zorgverleners. In 2017 was het zover, Meacoaching werd geboren. Mea betekent Mezelf en Anderen. Met Mea wil ik de zorg die zwangere vrouwen aangeboden krijgen compleet maken. Ik verzorg trainingen aan zorgverleners in Nederland en België. Mijn verloskundig hart hoort toe aan de vrouw en dat vind je werkelijk terug in al mijn werk. Als zwangere vrouw kun je bij mij terecht voor coaching, cursus, workshop en een coachend werkboek.

Yvonne den Haan; Praktijk assistente

Ook ik kan niet alles zelf en alleen. Sinds een jaar krijg ik ondersteuning van Yvonne den Haan. Naast dat zij mij ondersteunt is zij afdelingssecretaresse in het Vlietland en wel op de afdeling Verloskunde. Je zou haar (als je daar wil bevallen) daar zomaar kunnen tegen komen. Yvonne weet als geen ander wat ik met Mea doe en wil bereiken. Zij is een administratieve duizendpoot met een hart van goud die voor mij en ook voor jullie klaar staat. Je kunt ook bij haar met al je vragen terecht. Ook zij houdt van gezelligheid.

Ben je nieuwsgierig naar ons, kom dan gezellig langs voor een babbeltje en een kopje thee en durf al je vragen te stellen aan ons. Wil je meer over Mea en mij weten kijken dan op de website: www.meacoaching.nl. Wil je meteen een afspraak maken dan kan dan natuurlijk ook. Ik ben bereikbaar op het nummer: 06-47303809.