top of page
Liv verloskundigen.png

Zwangerschap

Je zwangerschap en het krijgen van jullie kindje is een bijzondere, maar zeker ook spannende periode. Er komt veel op je pad en dit kan veel vragen en onzekerheden oproepen. Als verloskundigen willen wij je persoonlijke zorg bieden, afgestemd op wat jij nodig hebt. Hiervoor doen wij een uitgebreide intake. Vervolgens stemmen wij een zorgpad af dat bij jou past en nemen we bij de vervolgcontroles de tijd om jullie beter te leren kennen. Voorbeelden van zorgpaden zijn te lezen op de websites van de ziekenhuizen waar wij mee samen werken.

Aanmelden

Ben je zwanger en wil je je bij ons aanmelden voor de begeleiding van jouw zwangerschap, klik dan op deze link. Je wordt dan gebeld voor een afspraak voor een echo en/of intakegesprek. Wanneer deze plaatsvindt stemmen we samen met jou af. Natuurlijk mag je ons ook zelf bellen om je in te schrijven en een afspraak in te plannen. 

Liv verloskundigen.png

Meer informatie over de zwangerschap

Liv verloskundigen.png

Foliumzuur en Vitamine D

Foliumzuur is een belangrijk vitamine voor een gezonde ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby. Als je foliumzuur slikt heeft je baby minder kans op een ernstige handicap zoals een open ruggetje. Het advies is om ten minste 4 weken voordat je zwanger bent tot 10 weken zwangerschap 0,5 mg foliumzuur per dag te slikken, dit kan eventueel in een multivitamine dat speciaal voor zwangeren is ontwikkeld. Ben je onverwacht zwanger of sneller zwanger dan gedacht? Begin dan zo snel mogelijk met het nemen van foliumzuur. 

Vitamine D heb je nodig voor de botontwikkeling van je kindje. Omdat veel vrouwen in Nederland een tekort hebben aan vitamine D wordt alle zwangeren geadviseerd om gedurende de gehele zwangerschap extra te gebruiken. Gebruik 10 mcg extra vitamine D per dag.

Liv verloskundigen.png

Prenatale screening

Tijdens één van de eerste controles bieden we je de mogelijkheid om informatie te krijgen over prenatale screening. Met prenatale screening kan jullie baby onderzocht worden op eventuele aangeboren afwijkingen.

Je kan kiezen uit 3 onderzoeken; de prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom, de 13 weken echo en de 20 weken echo. De laatste zijn echo’s voor onderzoek naar lichamelijke afwijkingen. Deze echo's worden uitgevoerd in het, mede door ons opgerichte, echocentrum verve.

 

Je bepaalt zelf of je onderzoeken wilt laten doen. Tijdens het gesprek zullen wij je alle informatie geven zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.  

Klik hier voor meer informatie.

Liv verloskundigen.png

CenteringPregnancy

In een zwangerschap verandert er veel, zowel in je lijf als in je hoofd. Het is een periode waarin je keuzes gaat maken, voor jezelf,  de baby en het gezin. Dit zorgt voor vragen en er is veel om over na te denken. 

Wij bieden CenteringPregnancy, een programma waarbij medische controles gecombineerd worden met informatie rondom zwangerschap, bevalling en babytijd. Je kunt er vragen stellen en ervaringen delen met vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend. Iedere zwangere kan bij ons kiezen of ze hieraan wil deelnemen. 

In het kort: 9 bijeenkomsten van 2uur i.p.v. controles van 15min; meer onderwerpen bespreken en er dieper op ingaan; ervaringen delen en van elkaar leren; individueel contact met de verloskundige voor (groei)controles

Bij de intake wordt het verder toegelicht. Klik hier alvast voor meer informatie (samenweetjemeer.nl)

"Iedere zwangerschap is uniek"

optie pagina 'zwangerschap'.jpg
Liv verloskundigen.png

Handige sites, cursussen, apps en boeken

Apps

Zwangerhap

How About Mom

Rost moves mama

Instagram accounts

@babyopkomst

@onlineverloskundige

@eetalseenexpertzwanger

Podcasts

Verloskees

Zwanger&Zo

Verlosmoeder

Boeken

Veilig zwanger

Mindful zwanger zijn

Perfecte moeders bestaan niet

bottom of page